Meer resultaten voor betekenis

 
betekenis
 
Hoe is de betekenis van achterbaks te verklaren en heeft voorbaks dan ook bestaan?
Wat is een spoonerisme? In de rubriek Woordbaak beantwoorden onze taalkundigen vragen over de betekenis of herkomst van opmerkelijke Nederlandse woorden. Kijk in het archief! Heeft u een vraag over de betekenis of de herkomst van een Nederlands woord? Vraag het aan Woordbaak!
Het Taallab De betekenis van taal.
De betekenis ontstaat door de woorden zelf, maar dikwijls ook door de omgeving waar of de manier waarop iemand die woorden gebruikt. Wat ook heel interessant is om te onderzoeken is hoe lezers of luisteraars zelf betekenis geven aan taal die ze lezen of horen.
Amok maken Betekenis en herkomst Historiek.
De betekenis verschilt wel enigszins. Met amuk worden in Indonesië en Maleisië namelijk heftige aanvallen aangeduid, waarbij de aanvaller het doel heeft zijn slachtoffers om het leven te brengen. In de Winkler Prins van 1870 werd het begrip als volgt omschreven.:
Oelewapper herkomst en betekenis Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Oelewapper herkomst en betekenis. Waar komt oelewapper vandaan en wat betekent het? Oelewapper betekent sufferd, sukkel, slome duikelaar. De herkomst van dit woord is niet duidelijk. Het is nog niet zon oud woord; oelewapper is ergens aan het begin van de twintigste eeuw ontstaan.
Betekenis risiconiveaus coronavirus: van waakzaam tot ernstig.
Zes regios werden direct bestempeld als risiconiveau 2. Maar wat betekent dat eigenlijk? De regios Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Hollands Midden, Utrecht, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond dragen sinds vrijdagavond risiconiveau 2. Volgens het coronadashboard van de overheid is de situatie in deze zes regios zorgelijk.
Wat is de betekenis van ondertemperatuur bij infectieuze aandoeningen? Huisartsgeneeskunde.
Er zijn geen aanwijzingen in de literatuur over de betekenis van ondertemperatuur bij infectieuze aandoeningen die niet tot sepsis leiden, zoals in de huisartsenpraktijk voorkomt. Wel is bij patiënten met een ernstige sepsis op een Intensive Care de mortaliteit verhoogd en is er meer orgaandisfunctie indien er sprake is van hypothermie.
betekenis Taalbank.
In het Engels is het simpel, in die taal heb je cult figures cultfiguren en cultists. Cultfiguur staat in Van Dale, maar cultist nog niet, hoewel dat woord de laatste jaren ook in Lees verder. betekenis, doodscultisme, doodscultist, doodscultisten, doodscultus.
betekenis Vertaling Nederlands-Engels.
van NL van EN van DE van FR van ES naar NL naar EN naar DE naar FR naar ES Vertaal. Naar andere talen: betekenis DE betekenis ES betekenis FR. Vertalingen betekenis NLEN. 1 wat je met iets bedoelt, de inhoud meaning, implication.
MKB: Zichtbaar, vindbaar en van betekenis? Strategisch meedenken Creatief schrijven.
27 sep MKB: Zichtbaar, vindbaar en van betekenis? Geplaatst op 1331h: in Netwerken door Atty 0 Reactie's.' Succesvolle MKB-bedrijven zijn vindbaar, zichtbaar en betekenisgevend. Volgens het halfjaarlijks onderzoek de MKB Online Monitor is 25% van de websites van MKBers ouder dan vijf jaar.
Betekenis 11 definities Encyclo.
De gebruikelijke omschrijving van de term betekenis is datgene in de werkelijkheid waar door middel van een teken een woord, gebaar, voorwerp of andersoortige betekenisdrager die verwijst naar een betekenis naar wordt verwezen. De omgeving waarin dit plaatsvindt staat bekend als het betekenisvormingsproces.
Zonder context heeft content geen betekenis.
Digital transformation tech. Zonder context heeft content geen betekenis. Het besef groeit dat een boodschap pas betekenis krijgt en dus effectief is als die matcht met de juiste context. 5 March 2020. Van onze partner DPG Media. Onderzoek van DPG Media en MarketResponse maakt definitie en belang van context inzichtelijk.

Contacteer ons